mandag den 16. september 2019

Referat af tibbedagen

Beslutningsreferat MEDLEMSMØDE I TIBETANSK TERRIER GRUPPEN / KSSAFHOLDT D. 1 SEPTEMBER I ODENSEInvitation til møde udsendt i Lille Hund’s juni udgave, samt på TT-gruppens hjemmeside DKK-tt.dk(25/5) og i FB-grupperne ”Tibetansk Terrier Danmark Under Kss”(26/5) og ”Tibetansk Terrier Tibetanergruppen”(26/5). Endelig dagsorden/program udsendt 13/8 på mail til medlemmerne, på HP og på FB-grupperne.
Medlemsmødet startede med en fælles luftetur med hundene, hvorefter racerepræsentant Hanne Mathiasen(HM) fortalte om TT-gruppen/KSS og opfordrede ikke-medlemmer til at melde sig ind i Specialklubben. Det håber vi, at der er flere af de tilstedeværende, der vil gøre.
Dernæst talte HM om Patella luksation og om det ”nye” krav om en Patella-attest. For at hvalpe kan registreres med en Basis Plus Stambog, skal forældredyrene efter optag i  KSS have PL-status 0 eller 1 registreret i DKK hundeweb.Patella luksation betragtes generelt ikke som et problem i racen, hvorfor vi gerne ville høre medlemmernes holdning til dette krav og en mulig afskaffelse af samme. Der blev fra medlemmer af KSS opfordret til at ”kigge” på om de øvrige avls-anbefalinger skal revideres.
Der var blandt de fremmødte 11 medlemmer af KSS, hvoraf de 10 stemte for ansøgning om afskaffelse af PL attest og 1 stemte imod.
Herefter orienterede HM om pengepulje fra den nedlagte Tibetanerklub. Penge bliver bl.a brugt til udgifter i forbindelse med hjemmesiden DKK-tt.dk og en engangs udgift på trykning af foldere om racen, der bl.a  kan uddeles til opdrættere og interesserede hvalpekøbere etc.. Folderen kan rekvireres hos racerepræsentanten.
Det besluttes, at RR og RRsuppleant kan få dækket udgifter til kørsel og evt. gebyrer i forbindelse med officielle møder.
Det diskuteres om pengene evt kan bruges til eksterne undervisere for at undgå ren egenbetaling ved forskellige arrangementer som pelspleje/klip, lydighed, nosework, hyrdning etc..
Der oplyses om et muligt pelspleje møde på Sjælland forår 2020 og om Tibetan Terrier Congress i Frankrig, der afholdes september 2020.
Anne Mette van der Luuk, der har overtaget Pasningsringen,  orienterer om denne, og hvordan den fungerer. Anne Mette opfordre interesserede til at melde sig til ordningen og også gerne opfordre venner/familie, der måske ikke selv har mulighed for at have hund permanent, men gerne vil have en ferieven.
Så kom Jette Detlevsen med læsehunden Indy …… Hun fortalte engageret om glæden ved at være ejer af en læsehund, og hvor megen gavn og glæde hundene bringer børn, der har udfordringer med at læse. 
Efter dette var der mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter, så som nosework, hundemassage, pelspleje til hverdag, pelspleje til udstilling, ringtræning til udstilling, gode råd til lydige hvalpe og få en vurdering af din hund i forhold til racestandarden.
Dagen sluttede af med fælles frokost.
Ref. Tine Boutrup


Dictes oplevelse af Tibbedagen

Jeg har været til tibbedag, det er en dag,  hvor man tager hen til en skole. En skole som jeg ikke kan huske hvad hedder, men den ligger  i udkanten af Odense, hvor man mødes med en masse andre tibber. Jeg havde mine hunde Gaia (3.5 år) og Mandy (9 mdr.) med.
Vi startede med at gå en lille tur med hundene. Vi gik op af en stor bakke og der var en vildt pæn udsigt! Lige da vi var kommet ned af bakken skulle min mor på toilet, så vi gik tilbage og ventede på de andre .
Hanne startede med at byde velkommen og talte om raceting, noget med patella, pasningsring og andre ting. Bagefter kom der en læsehund, som hed Indy. Den var rigtig sød , jeg tror den var 6 år.  En læsehund læser ikke for børn. Børnene læser for hunden. Når man læser for en læsehund bliver man mere afslappet og man lægger ikke mærke til alle de fejl man laver.  Man må også ae og lege med læsehunden.
Min mor syntes det lød spændende, så derfor melede hun vores hund Gaia til at være en læsehund, da vi kom hjem. 
Man kunne lave forskellige aktiviteter f.eks. hundemassage, nosework, hjælp til pelspleje, få vurdering af ens hund i forhold til TT racestandarden og hyggesnakke. 
Jeg valgte nosework og hundemassage. Jeg holdte Gaia og min mor holdte Mandy. Vi startede med nosework. En dame havde lagt et par stykker pølse ned i nogle kasser, der stod på gulvet. Gaia gik rundt på gulvet og prøvede at finde pølse stykkerne imens gik jeg bare efter hende. Vi prøvede to gange og den tredje gang tog damen en stol, og den tog hun hen i en kasse, så tog hun en lavendel ting, som var sådan en rund ting med en lavendel duft i. Det var også en magnet så hun tog den og hang den på stolen. Oven på den runde ting lage hun et stykke pølse og nede i kassen lage hun et stykke pølse. Så gik Gaia rundt på gulvet igen, da Gaia kom hen til lavendel duften tog det hende lidt længer tid, fordi at hun helle tiden fik lavendel duft i næsen sammen tid med hun fik pølseduft i næsen. Da hun havde spist de to stykker pølse havde jeg en masse godbider i hånden, dem gav jeg hende. Så gik jeg ud med Gaia og min mor gav mig en håndfuld godbider igen, og dem gav jeg til Gaia og sagde hun var en dygtig hund. Efter det var det min mor og Mandys tur. Jeg sad og så min mor gå rundt med Mandy ligesom jeg. Denne her gang gav jeg min mor en håndfuld godbider, ligesom hun gav mig en håndfuld godbider. 
Efter det gik vi hen til hundemassage. Vi lærte at lave hundemassage. Det var sjovt og kedelige på samme tid, men mest sjovt. Det var godt at lave hundemassage 2 dage før man gik på hundeudstilling sagde damen og ikke 1 dag før, fordi hunden KUNNE godt få ondt i maven. Når man laver hundemassage tager man hunden i pelsen/huden forsigtigt og sår trække man lidt op og ned. Man kan også tage sine tommeltotter og sætte dem ved siden af hundens rygrad og så begynder man at køre op og ned ved siden af rygraden på hunden. 
Til sidst spiste vi. Der var et tibbe ta’ selv bord. Der var mange lækre ting på bordet, men jeg syntes det bedste var tunmoussen - den var MEGA lækker. 
Skrevet af Dicte Mathiesen Falck